sâmbătă, 19 februarie 2011

Pacatul mental

         Nu am inteles cu adevarat acest concept, decat dupa ce am vazut filmul OSTROV!
         Adica... ce mare lucru... sa pacatuiesti in gand...
         Si apoi, mai era si posibilitatea izbavirii...nu?!
         Doar tot crestinul se roaga : " Si ne iarta noua pacatele noastre ... stiute sau nestiute... savarsite cu fapta sau cu gandul...!"
         Nu am dat o prea mare importanta acestui aspect nici dupa ce am citit numeroase articole despre puterea gandului....
         Adica... imi spuneam : o , ce minunat ! Gandul are o asemenea putere si insemnatate ! O , ce idee minunata! Poti sa creezi cu gandul! E extraordinar!
          A , poti sa si pacatuiesti cu gandul...?! Da, stiu... dar... asta ma intereseaza mai putin... nu e asa de important si nu am timp acuma pentru asta....
          Cand am vazut filmul Ostrov, m-am cutremurat! Atunci m-a izbit!
           Adica...omul asta a suferit si s-a chinuit x ani, a cerut izbavirea si mantuirea sufletului sau , pentru o crima pe care nu o comisese in realitate??!!
           DA,  DAR  MENTAL  A COMIS-O!
          A, ca rezultatul nu s-a produs in realitatea noastra , asta e altceva...in mintea lui s-a produs; in inima lui s-a produs... si asta a schimbat totul... asta i-a schimbat viata! Constientizarea acestui pacat a facut din el un alt om si... in cele din urma ... l-a transformat total...
         Frumusetea drumului sau , puritatea in care traieste pana in ultima clipa a vietii sale , chinul care ii macina sufletul ... si modul in care ajunge , prin credinta, la Dumnezeu... e cutremurator!
         Desigur , natura umana e inclinata spre a incerca pacatul ... dar , de acum inainte, de fiecare data cand voi mai pacatui "in gand", am "sa ma gandesc" la  filmul Ostrov... ca sa nu uit...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu