vineri, 10 iunie 2011

Sa ne iubim necazurile!

      " Noi punem mare accent pe acceptarea si trairea tuturor evenimentelor pe care ni le ofera viata. Exista un motiv pentru fiecare experienta , iar respingerea sau negarea ei ne face sa nu o lasam sa ne patrunda in totalitate.Este mult mai bine sa acceptam situatia , sa ne invatam lectia si sa ne eliberam. Prin urmare, trebuie sa ne accpetam si sa ne iubim toate greutatile , durerile si necazurile. Toate acestea reprezinta lectiile pe care noi insine le-am ales pentru a invata, deci trebuie sa le iubim si sa le absorbim- cu alte cuvinte, sa mancam tot fructul, ca mai apoi sa ne putem continua drumul spre o alta zona, mult mai luminoasa.
          Cei care se razvratesc in fata unei situatii si spun : <Acesta nu sunt eu , nu fac asa ceva, imi resping aceasta boala/problema, nu le voi accepta niciodata!>, sunt cei care nu-si invata lectiile. Ei au ales sa-si refuze trecutul. Toti avem cate ceva dureros din trecut , dar daca ni-l acceptam in totalitate atunci putem trai experienta a ceea ce ne-am ales. In trecut am sadit un pom, iar acum ii mancam fructele. Indiferent cand a fost el plantat-in alta viata sau la inceputul acesteia-fructele sale trebuie mancate, caci, daca nu o facem, suntem blocati in acea energie si nu avem libertatea de a trece la urmatoarea noastra experienta. 
              ...Orice se intampla, se intampla dintr-un anumit motiv, intrucat noi am atras acel lucru spre noi. Orice experienta este atrasa fie de ceva dintr-o viata trecuta , fie din cea prezenta, sau , cateodata, este un ajutor dat semenilor care si ei invata din ea- dar acest lucru se intampla mult mai rar. Asadar, noi acceptam tot ce ni se intampla si stim ca dificultatea va disparea, daca o iubim. Daca ii opunem rezistenta, atunci ii dam problemei noastre energia necesara pentru ca ea sa continue. 
                    Prin urmare, o absorbim si o iubim pana dispare".

         Stuart Wilson , Joanna Prentis , "Esenienii  Copiii Luminii " , Editura  For You, 2010 , pag. 63-64.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu