vineri, 22 aprilie 2011

Prietenul meu, Iisus

           "Nu stiu altii cum sunt , dar eu...", de-a lungul vietii mele pamantesti de 36 de ani, am avut o viziune constanta: prietenul meu Iisus!
             Daca m-am simtit singura, daca m-am simtit trista sau amarata de viata, daca am suferit, daca viata mi se parea o povara, ori daca m-am simtit linistita, daca am facut pace cu mine insami, intotdeauna,  vesnicul , eternul Iisus, era in mintea mea. Nu stiu sa fi avut vreun alt prieten mai credincios de-a lungul vietii mele. Dimineata si seara, la orice ora din zi si din noapte ,nici macar nu trebuia sa-l chem, stiam sigur ca este acolo, in jurul meu, in mintea mea, in inima mea, in sufletul meu... desi nu l-am vazut niciodata!
              Poate ca , asemeni lui Simon Petru , de multe ori m-am lepadat de El, dar, El sigur nu s-a lepadat niciodata de mine! Poate ca , de multe ori, m-am suparat pe El, dar, El... nu s-a suparat niciodata pe mine....; poate ca, de multe ori, L-am considerat nedrept, dar El, in intelepciunea Sa... a inteles ignoranta mea...si M-a iertat! Da, M-a iertat, a avut rabdare cu mine... a asteptat cu blandete sa cresc... sa inteleg...sa accept... sa nu mai judec... sa am rabdare...sa gasesc pacea din mine...sa gasesc bucuria din mine...sa ma inteleptesc! Sa iubesc viata, pur si simplu ! Fara sa cer nimic in schimb ! Asa cum M-a invatat El...Nu cred sa fi avut vreodata vreun alt prieten mai bun , mai devotat...
             Nu stiu cum arata la fata, dar Il cunosc mai bine decat ma cunosc pe mine insami...; daca e sa fiu sincera cu mine... nu stiu nici acum cine sunt...nu ma pot defini... dar ...pe El...Il cunosc! L-am vazut in toti oamenii, l-am vazut in fiecare trasatura de caracter a cunoscutilor mei , l-am vazut in bunatatea unui om, in suferinta altuia, in altruismul unui copil , in bucuria unui batran... in curatenia sufletelor atator oameni dragi; L-am vazut in copii, L-am vazut in batrani, L-am vazut in cei suferinzi, L-am vazut in cei blanzi...L-am vazut in cei puternici, in cei curajosi, in cei ce iubesc cu inima, in cei ce lupta pentru dreptate si adevar; L-am vazut de atatea ori in viata mea incat am permanenta senzatie ca e peste tot, omniprezent, omnistient...
           Pentru prietenul meu Iisus, azi este o zi foate grea: e vinerea patimilor , e ziua in care El si-a daruit viata pentru mine! E ziua in care mi-a promis ca prin jertfa Sa, sufletul meu se va mantui... e ziua in care a devenit posibila Invierea! Astazi, stau de vorba  cu prietenul meu Iisus; vreau sa stie ca Ii sunt alaturi , ca Ii respect suferinta, ca Ii astept Invierea... in sufletul meu! Astazi mor impreuna cu Iisus pe cruce , pentru ca Sa-i fac loc sa Invieze in inima mea! Iar si iar si iar, in fiecare an.... macar atata lucru pot sa fac , pentru cel mai bun prieten al meu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu